Er du ny på Netflix? Eller mangler du bare inspiration til, hvilken serie du skal bruge de kommende aftener på? Vi har samlet de ti bedste titler, du finder på Netflix i 2019.

1. Modern Family

Fortsætter efter reklamen:

Modern Family er skabt af Christopher Lloyd og Steven Levitan tilbage i 2009, og den kører fortsat på Netflix.

I serien følger man tre familier, der tilsammen udgør en stor familie. Serien er virkelig morsom og hvert afsnit varer ikke mere end 25 minutter, så den er let at se i en travl hverdag.

Fortsætter efter reklamen:

2. Black Mirror 

Black Mirrror så første gang dagens lys på britiske Channel 4. Nu har Netflix så købt rettigheder til at vise den populære serie, som er skrevet af journalisten Charlie Brooker tilbage i 2011. Charlie Brooker har skrevet et mesterværk omkring vores forhold til verdens teknologiske muligheder. Black Mirror er både mørk og en smule deprimerende, men den forsøger at få os til at reflektere over den vil de indflydelse vi giver teknologien i vores liv.

3. Breaking Bad

Breaking Bad er skabt af Vince Gilligan tilbage i 2008. Det er en amerikansk dramaserie, der oprindeligt blev sendt på kabel-tv-stationen AMC. Serien indeholder 62 episoder fordelt over fem sæsoner.

I Breaking Bad møder du kemilæreren Walter White (spillet af Bryan Cranston). Walter White har fået en dødsdom af lægevidenskaben, da han lider af dødelig lungekræft. Som et led i at sikre sin families overlevelse begynder Wlater White af fremstille og sælge metamfetamin. Men da verden er ny for ham, indleder han et makkerskab med en tidligere studerende Jesse Pinkman (spillet af Aaron Paul) om at producere og distribuere stofferne.

Reklame:

Serien har efterhånden en række af prestigefyldte priser med sig. Serien har blandt andet vundet seks Emmy Awards. Derudover har serien været nomineret til en række andre priser.

4. Narcos

Narcos er en af Netflix’ egenproduktioner. Og den fik stor succes, da den blev lanceret tilbage i 2015.

Narcos er en fiktivt serie, der giver et indblik i, hvordan verden ser ud indefra et kriminelt narkomiljø. Serien er grundlæggende inspireret af det miljø, der var omkring den berygtede narkosmugler, Pablo Escobar (spillet af Wagner Moura). 

Men Pablo Escobar møder modstand imod sit kartel. DEA-agenten Steve Murphy (spillet af Boyd Holbrook) er topmotiveret for at sætte en kæp i hjulet på Escobar. Serien er siden blevet kritiseret for ikke at give et nøjagtigt og præcist billede af virkeligheden. Men det gør bestemt ikke serien dårligere.

5. House of Cards

House of Cards er blandt de bedste af Netflixs egenproduktioner. Serien har ganske vist oplevet en del modvind, efter Kevin Spacey blev skrevet ud af serien som følge af #Me too- bevægelsen. Men når man kigger isoleret på serien, hvor også vores egen Lars Mikkelsen spiller med, så er serien noget nær et mesterværk. I serien følger vi den demokratiske politiker Frank Underwood (spillet af Kevin Spacey). Vi følger hans rejse på vejen til at blive USAs præsident. Der er dømt spænding, manipulation og magtkamp for alle pengene. Og det er hele holdet, der løfter serien til det sublime. Udover Lars Mikkelsen kan du møde stjerneskuespillere som Robin Wright, Kate Mara og Michael Kelly.

6. Bloodline

Bloodline er skabt af Todd A. Kessler, Glenn Kessler og Daniel Zelman og er endnu en af Netflix’ egenproduktioner.

Første gang du kunne se serien var tilbage i 2015. I serien møder du en dysfunktionel familie, der på overflader er anerkendt i lokalsamfundet. Rayburn-famlilien ejer det velrenommerede hotel Rayburn House i Florida Keys, men under overfladen lurer dramaet og konflikten. Det udløses, da en af Rayburn-sønnerne vender tilbage til hjemegnen efter mange år væk, hvor han har været bortrejst. På rollelisten finder du Kyle Chandler, Linda Cardellini og Ben Mendelsohn.

7. The Crown

The Crown er skrevet af Peter Morgan, der fortæller den unikke historie om det britiske kongehus.

I serien følger vi den britiske dronning (spillet af Claire Foy). Du kommer helt tæt på, når historiske begivenheder rykker helt tæt på og bliver fortalt fra dronningens synsvinkel. Serien viser, hvordan livet som dronning ser ud. Og viser den splittelse, der er mellem det private og det offentlige, det moderne og det konservativ. Og selvom det er historisk er det bestemt ikke kedeligt.


8. How to get away with murder

How to get away with murder er en amerikansk serie, og som titlen antyder tages, der fat i det store spørgsmål om, hvordan man slipper af sted med et mord. I serien møder vi den hårde forsvarsadvokat og juraprofessor Annalise Keating. Vi følger hende samt hendes  hold af studerende, der i fællesskab filtres ind i et mordkomplot. Men hvordan slipper de ud af det spind af historier, de er havnet i? Det er det helt store spørgsmål.

9. Stranger Things

Stranger Things er på mange måder en hyldest til 1980’erne. Serien foregår i byen Hawkins, Indiana. Her er den unge Will Byers sporløst forsvundet, og byen står på den anden ende for at finde ham igen. Men der går ikke længe, før alle må indse, at drengens fosvinden har noget at gøre med det overnaturlige ting, som sker i Hawkins.
Hvis du normalt er til Stephen Kings fantastiske komplekse univers, så vil du helt sikkert også kunne lide Stranger Things, der klart er inspireret af Kings univers.

10. Love

Love er produceret af Judd Apatow. I Love får du verden serveret, som den er. Der er ikke meget Hollywood-glamour over hovedpersonernes tilværelse, der ofte præges af kaos og manglende mening. Serien hopper direkte ind i en ny trend med anti-romantiske komedier, som giver beskuer et dejligt grin. Vores to hovedpersoner Mickey og Gus mødes tilfældigt i et supermarked i Los Angeles. Men kærligheden er ikke lige til for de to. De må igennem mange udfordringer, før de ender som par.

Reklame: