Fed husbåd

Der bliver tænkt nyt i arkitektkredse for at imødekomme de klimaforandringer, der hvert eneste år ødelægger tusindvis af boliger. Det har fået arkitektfirmaet Waterstudio til designe en helt særlig flydende husbåd, som lige nu går viralt verden over.

Målet er at gøre noget aktivt for at bekæmpe de mange orkaner, der ødelægger hjem rundt omkring i verden. Det er Business Insider, der har talt med arkitekten bag Waterstudio, der netop har tegnet den nye type husbåde, der er designet til at modstå selv hårde orkaner, som hvert eneste år hærger USA.

LÆS OGSÅ: Bygger klimaanlæg der ikke behøver strøm: Kan ende med at redde liv

Reklame:

I år var det især orkanen Irma, der lagde store ødelæggelser bag sig. Den ødelagde hundredvis af boliger og afbrød strømforsyningen til mere end 5,8 millioner hjem. Så der er bestemt penge at hente, hvis man som arkitektfirma finder en løsning, der får de amerikanske hjem til at modstå selv de meste aggressive kategori 4 orkaner.

Det nye mobile og flydende hjem, som Waterstudio har tegnet er både skabt til at modstå ekstreme vindforhold, men kan også håndtere stigende vandstande på grund af sit smarte design. Den flydende husbåd er designet med et intelligent stolpesystem, der kan slås til og fra alt efter vejrforhold. Tanken er at hjemmet kan bevæge sig med de vejrbetingelser, den bliver udsat for. Men det er ikke nogen billige husbåd, der er tale om. Den nye boligtype kaldes Arkus Livable Yachts og starter fra 2 millioner dollars. Det svarer omtrent 12 millioner danske kroner, så boligen her er altså kun et alternativ til klodens rige mennesker. Men den ser også sindssyg lækker ud.

Se hvordan den flydende husbåd ser ud lige her:

Kilde: Maxim