Bag om gambling

Dette indhold er sponsoreret.

Det er en uomtvistelig sandhed, at man kommer helt ud på stolekanten, når ens favorithold spiller. Vi kan vel med rette konstatere, at det er netop, hvad sport er i stand til at gøre ved os. Spændingen, euforien, håneretten, nervøsiteten. Det er sport, når det er bedst, og der er ingen vej udenom, at betting er med til at intensivere netop de følelser, som sporten ellers giver. Derfor kan du med rette læse nærmere her, da vi kommer helt ind på, hvad det gør ved kroppen, når vi sætter penge på højkant. 

Adrenalin til hjernen 

Når du anvender diverse bettingsider, online kasinoer, skrabespil lotto mm. vidner dette om, hvor let tilgængeligt gambling er blevet. Teknologien har været gamblings muligheder kærkommen, og i Danmark spiller over 100.000 danskere på fodboldkampe hver evig eneste dag. Men hvorfor gør vi egentlig det?

De fleste kender til, at når man først har lavet en kupon, har man en tendens til at lave en ny. Måske allerede samme dag eller komme ind i en vane. Det er ganske naturligt. For når du vinder et spil, aktiveres belønningscenteret i din hjerne. Samme sted, hvor trangen til at dyrke sex og spise er til at finde. Dopamin bliver udløst til din hjerne, når din trang er blevet stillet, som giver dig en fornemmelse af velvære. 

Det psykologiske aspekt

Vi hopper fra det fysiologiske til den psykologiske forklaring på, hvorfor gambling er lige sagen. Motivationen bag at gamle kan være mange. For at vinde penge, overtro, fordi vennerne gør det og så videre. Derfor er vores bevæggrund for at gamble forskellig afhængig af, hvem du er.

Den britiske forsker Mark D. Griffith mener, at diverse spil er aldersbestemt. Ældre mennesker er mere til spil, som er mindre komplekse såsom bingo eller slots. På den anden side er yngre mennesker mere til avancerede spil. Spilvaner fluktuerer desuden også blandt køn. Mænd har en forkærlighed for spil som kræver specielle færdigheder såsom poker. Kvinder hælder mere til spil, hvori der befinder sig et følelse af privatliv. I forhold til sport er dette i den grad tilgodeset, da seeren typisk også nyder spillet og processen af kampen. 

Blær

Selvom, at vi måske ikke vil erkende det, så elsker vi mennesker at blære os. Og bettingverdenen er ingen undtagelse. En stor faktorer for, hvorfor vi gambler er tiltrækningskraften af at tilegne os nogle færdigheder, som vi kan fremhæve overfor andre. Vi higer nemlig efter en prestigen ved at vinde penge, når vi enten better eller spiller poker, forklarer Benedicte Ejler, som er leder af Forebyggelse & kommunikation ved Center for Ludomani.

Prestigen ved at dygtiggøre sig inden for sådan et felt, medbringer desuden anerkendelse i omgangskredsen. Måske er vores bevæggrunde ubevidste, men ikke desto mindre opfordrer vi til, at I spiller med ansvar. God kamp!