Anastasia Maria Loupis

Fotos: Instagram

En ældre mand med hornbriller og ternet skjorte. Sådan tænker de fleste, når snakken falder på en læge. Her skal du møde Anastasia, der er læge og giver fingeren til normerne og går sine egne veje.

Navn:
Anastasia Maria Loupis

Alder:
40 år

Bopæl:
København, tæt på centrum.

Har du rødder i andet end Danmark?
Halvt græsk, fra Rhodos.

Hvordan er det at være læge og samtidig være så udfordrende på nettet? Møder du mange fordomme?
Jeg har for længst truffet en beslutning om, at jeg forbeholder mig retten til at være mig. At gå klædt og se ud, som jeg gør – privat. At jeg kun skal måles på min lægegerning udfra min faglighed og ikke mit privatliv. At de to ting er helt adskilt. Jeg har været heldig at finde en fantastisk arbejdsplads, Region Hovedstadens Akutberedskab, hvor jeg kan trives og være, som jeg er og gøre en forskel. At de støtter folks ret til at leve som de gør, privat, uden at være fordømmende. Uden nogen form for voksenmobning.

Jeg synes generelt, der er for meget fokus på formen og for lidt på indholdet. Og alle disse fordomme holder altså ikke i mit tilfælde. Jeg er en meget dygtig læge. Og jeg gør alt, hvad jeg kan for at redde folk og hjælpe folk og aldrig lave nogen fejl. Jeg deler vandene. Der er mange, der er trætte af janteloven og de begrænsninger, som den medfører. Hvis jeg havde været læge et sted, hvor der havde været højt til loftet i USA f.eks., så havde jeg nok haft mit eget tv-program nu.

Du har snart 70.000 følgere på Instagram – hvad er målet?
Jeg har ikke noget mål mht. følgere, men det er vigtigt med anerkendelsen i min situation, at folk støtter op og er positive. Man kan sige, at jeg er alle de skæve eksistensers advokat. Så jo flere jo bedre – for det støtter op om et godt formål. Formålet er meget større end mig som privatperson. Det er på vegne af alle, som gerne vil gå en anden vej og deres ret til at gøre det.

Hvad er hhv. det bedste ved Instagram – og hvad er det værste?
Instagram er blevet en stor platform. Jeg var med fra starten, og det har udviklet sig meget med årene. Helt generelt så er det jo et glansbillede. Folk lægger sjældent billeder ud i nøden. Vi lægger billeder ud, når det går godt, og vi ser godt ud. Det kan skabe et urealistisk billede hos nogen. Selvom vi er nogle, der fremstår meget populære, så har vi også dage, hvor vi mærker ensomheden, og hvor svært livet kan være med modgang. Men det er ikke der, vi lægger vores billeder ud.

Folk kalder dig Danmarks frækkeste læge – hvad tænker du om det?
Jamen, jeg ser jo fræk ud, det er sådan, jeg har valgt at klæde mig og fået taget billeder. Jeg har ikke noget imod den titel som Danmarks frækkeste læge, Danmarks mest nøgne læge, Danmarks mest populære læge og hvad jeg ellers er blevet kaldt.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Good to be back in CPH 💕🥥🔥👌🏻💦 #niteynite #audigirl #fitnessgirl #divalife #doctorlife #weloveaudigirls #goodnite

Et opslag delt af Anastasia Maria Loupis (@anastasia_fantasia_extasia) den

Vi har alle et par laster eller ting, som vi måske ikke burde gøre – hvad er dine?
Jeg har mange laster 😊 Jeg har aldrig været fanatisk, og jeg blir det aldrig. Jeg fester, drikker og ryger på min e-smøg. Jeg har opnået en bedre effekt af at være læge på denne måde, ved ikke selv at være fejlfri. Jeg tror ikke, at politimester-faconen virker særligt godt. Det et nemmere at tale rygestop, når lægen selv sidder med en e-cigaret i hånden.

Du er vild med biler – fortæl lidt om, hvorfor du særligt er vild med Audi?
Jeg elsker biler! Spørg mig ikke hvorfor, men jeg kan huske, at vi spillede bilkort, da jeg var barn. Måske kommer det derfra. Jeg ved ikke, hvorfor jeg blev en Audi-pige. Jeg elsker bare det bilmærke. Det vækker nogle følelser i mig, når jeg ser de fire ringe. Noget som de andre bilmærker ikke gør ved mig. Det er vel en form for kærlighed.

Hvad er din drømmebil og hvorfor?
Jeg har lige fået en Audi A5 cabriolet. Man skal ikke have det hele på én gang – man skal have noget at glæde sig til. Men jeg kan godt mærke trangen til at opgradere. S5 cabriolet bliver nok den næste for mig, den har 400 hk. Og jeg har børn, så jeg skal have noget med fire sæder.

Hvor kan folk møde dig henne i fremtiden?
Man kan møde mig mange steder – i Fitness World i Københavnsområdet. Hvis man er uheldig, kan man møde mig, når jeg kører ud for akutberedskabet, og ellers kan man møde mig i byen – mest omkring trekanten ved Kgs. Nytorv – Victor, Baltazar, Dolores, Lusso og D’Angleterre.

Noget du gerne vil sige til Mandesidens læsere?
Jeg vil gerne sige til læserne, at pigerne er der§! Vi ser godt, hvad I skriver om os. De fleste er rigtigt søde og positive. Og så er der nogle enkelte, som er meget ondskabsfulde – og ofte går det decideret på vores udseende. Jeg vil gerne sige, at vi ser det hele. Og vi er mennesker, så vi kan godt blive kede af det.

Helt generet bør man nok overveje tonen på de sociale medier – de færreste ville opføre sig grimt på den måde i virkeligheden. Det er nemmere, når man sidder bag en profil. Og generelt er det jo egentligt ret dårligt stil at kommentere på folks udseende. Der kan være grunde til, at man ser anderledes ud. Det kan være medfødte misdannelser, fedme og lignende. Det synes jeg, man skal afholde sig fra at kommentere dårligt om.

Du kan følge med i Anastasia liv på Instagram her!